chromozom

XX | XX

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
chromozom
Toto si mi urobil naschval! Zdroj: Fb
 
vlt
vlt | 22.11.2021 13:47

Neviem co je v tom Norsku take skvele. Nerozumiem preco v dnesnej dobe niekto sniva o zivote v nejakej krajine a neprestahuje sa tam ak ma tu moznost.


Marcus Phoenix
Marcus Phoenix | 22.11.2021 14:23

Na Nórsku je skvelý Barnevernet, sen všetkých detí.


Lucy in boots
Lucy in boots | 22.11.2021 20:37

No tak si povieme niečo o Nórsku z tej kritickejšej stránky. Oproti východným zemim je to dosť rozdielne, povedala by som diametrálne odlišné ale rozhodne nie ideálne. V Nórsku nie je korupcia zato tam je kvitne rodinkárstvo. Rodinkárstvo je kultúrna záležitosť škandinávie s tým sa nič nedá narobiť. Skrátka mestečko Jante so všetkou malomestackostou. Nórsky uradnicek nepotrebuje nejakých pár fufnov od občana, on si buduje pevnú sieť kontaktov službami a protisluzbami v korporáte... pardón úrade. Ako istý nordista povedal je to vlastne rovnaké ako na mafiou prelezenej Sicilii, lenže Sicilcania majú aspoň gule na to nadávať. Úradníci majú obrovskú moc a postavenie dané zákonmi. Takže čo sa stane keď niekto príde do sporu s úradmi, hoci by podľa elementárnej logiky bol v práve? Úrad ho zožerie, súd (v Nórsku rozhodne nie) mu nedá za pravdu a jeho spoluobčania sa tomu budú prizerať ako správni prizdisraci. Škandinávii môže byť fakt malomestacke peklo. Janteleven bolo myslené ako karikatúra. Teraz sa to v školách učí predkladá ako etika.


tlcko
tlcko | 25.11.2021 10:12

Je rozdiel sa narodiť v Norsku v prisťahovaleckej rodine, čo nedáva deti do školy, žije z prídavkov a nevedia miestny jazyk. A iné je narodiť sa na Slovensku ako potomok majiteľa Esetu Trnku alebo Marka :)


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader