chromozom

XX | XX

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
chromozom
skvely muz Zdroj: facebook YEBO
 
| 30.9.2020 11:26

Áno, áno, opakujte to tak často ako sa len dá. Človek má prijať to čo sa mu hovorí. Vlastný názor je rovnaká neprístojnosť ako triedny nepriateľ. Kritické myslenie = preberať názory od autorít.


Nathanael
Nathanael | 30.9.2020 11:43

Keď sa mi pokazí práčka, zavolám opravára a nechám ho, aby ju opravil. Keďže sa v tom nevyznám, priznám si to a nebudem mu do toho kecať. Predpokladám, že sa na výkon svojej profesie poctivo pripravoval a má prax. Ja som trebárs lekár alebo ekonóm. Tiež som sa musel na výkon svojej profesie pripravovať a mám nejakú prax. Ak ja dokážem nekecať do roboty opravárovi, pretože si ho vážim a rešpektujem jeho talent, prečo je také čudné, ak očakávam to isté aj v opačnom garde.
Kritické myslenie = preberať v odborných veciach názory od kohokoľvek, lebo pekne znejú, lebo je výrečný, lebo má charizmu, lebo sa mi páči, lebo emotívne kričí...? IMHO kritické myslenie je práve v tom, vedieť rozoznať, kto v danom odbore je tou autoritou.


Nathanael
Nathanael | 30.9.2020 11:45

PS: Ešte som zabudol... pri menej komplikovaných veciach, ako je práčka, necháme robiť opravára svoju prácu. Pri oveľa zložitejších je už treba mať vlastný názor... Zaujímavé...


Nathanael
Nathanael | 30.9.2020 14:32

Test: OK, to bol len príklad... :)


mikchalus
mikchalus | 30.9.2020 14:34

nathanael: ale opravar ti neprikaze aby si napr. nepral cely rok, tak mu do toho nekecas, lebo ti nekafre do tvojej osobnej slobody. jednoducho, ked ti nekto obmedzuje osobnu slobodu, tak ked nie si totalne hovadska ovecicka, tak riesis priciny, preco to tak robi.


Nathanael
Nathanael | 30.9.2020 14:59

mikchalus: Iste, ale môže napr. odporučiť dávať menej bielizne a neprepchávať práčku... :)


mikchalus
mikchalus | 30.9.2020 16:04

nathanael: ano, ked je kokot. namiesto toho ju mal radsej opravit.


Nathanael
Nathanael | 30.9.2020 16:27

Mikchalus: čo keď sa pokazila práve preto, že som ju prepchával, lebo som bol lenivý prečítať si manuál? Opravil a poradil ako ju znovu nepokaziť... :)


register
register | 30.9.2020 18:26

Podla toho textu to bude manzelka nejedneho gulasistu:)


| 30.9.2020 20:39

Nathanael, súhlasím. Pokiaľ príde opravár, čo sa vyzná, opraví a práčka fičí ďalej.
Ale ak mi opravár povie, že mi práčku zabavuje, pretože som nezodpovedný, tak s tým súhlasiť nebudem. Ak mi povie, že musí chodiť raz za týždeň na kontroly - či periem správne - a za túto (nechcenú) službu zaplatím 50€ týždenne, tak tiež súhlasiť nebudem.
Ani opravárovi neverím slepo. Ak sa mi to nezdá, skúsim si jeho tvrdenia overiť.
Aj keby to bol vychýrený odborník.
A, úprimne, komu sa zdá, že Matovič, Kollár, Mikas a podobní sú kompetentní rozhodovať o zložitých veciach ?


Nathanael
Nathanael | 1.10.2020 08:51

Overiť si tvrdenia opravára môže byť vcelku jednoduché. Nájdeš si iného opravára. Ale ak viacerí budú hovoriť to isté, bude ťažšie zastávať protichodný názor.
A iste, rozhodovanie v súčasnej dobe je veľmi náročné, pretože systém je natoľko komplikovaný, že presné návody a scenáre sa asi ani robiť nedajú. Otázkou je, u koho si overovať, či opravári opravujú správne?


XX
XX | 1.10.2020 11:14

progresivne veriaci, ozvi sa Borisovi Kollarovi, urcite ti da niekolko kontaktov, je v tejto oblasti prebornik!


macska
macska | 1.10.2020 16:27

Veď to je práve to: Miesto opravy práčky sa práčka vyhodí a kúpi nová. Preto svet vyzerá ako vyzerá, lebo to politici nezakážu.

Keď ste si politikov zvolili, teraz ich musíte poslúchať. Lebo ste si ich zvolili, aby vás reprezentovali, jednali za vás. Zaujímavé je, že vo voľbách ľudia dali dôveru politikom, ale zrazu je tu vírus a už sú politici zlí, už im ľudia neveria, že jednajú v ich záujme. Neospravedlňujem politikov, sú to zákerné hovadá idúce za peniazmi, ale je zvláštny názor ľudí že keď tu nebol vírus, politici im boli dobrí. Vírus tu je a zrazu sú politici tí zlí.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader