chromozom

XX | XX

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
chromozom
z diskusie
 
tmiro
tmiro | 29.9.2020 12:21

Keď ti štát zákaze návštevu kostola, nepôjdeš za to do pekla. Aj bravčové mäso je zakázané v biblii, ale keď zješ také, čo nevieš čo to je a bude to bravčové, tak tiež za to nepôjdeš do pekla.


salamoon
salamoon | 29.9.2020 12:37

ale babicka nasa milovana, naco vam je operacia, ved mozete ist v nedelu na bohosluzbu?!!!!


Alt
Alt | 29.9.2020 13:11

Na druhej strane, nevidim dovod aby babka mohla ist do nakupneho centra ale nie do kostola.
Ak sa urcia a budu dodrziavat nejake rozumne pravidla (napr. 1/4 kapacity sedenia, ruska, dezinfekcia, bez spevu a podobne ...), tak preco nie.
Do kostola som pred koronou chodil, uz od februara nie. V lete som bol raz, ale nemal som z toho dobry pocit.


XX
XX | 29.9.2020 13:43

zatvoris nakupne centrum, tym padom je zavretých xy obchodov. Ludia bez prace, financneho prijmu. Zakazes bohosluzby, kto je bez prace a kto pride o financny prijem z ktorého zije?

Omsu si mozu ludia z domu pozriet aj v TV ako pocas 1.vlny, obmedzi sa hrozba sirenia nakazy. Štatistiky z prvej vlny vo svete hovorili o tom, ze vela supersiritelov nakazilo ludi prave na nabozenskych akciách, nie v nakupnych strediskách.


mvrht
mvrht | 29.9.2020 13:51

tmiro: v skutocnosti pojdes do pekla za to ruhanie co si tu napisal... dostuduj si katechizmus!!!


Alt
Alt | 29.9.2020 13:59

Napr. moji rodicia mali zo zatvorenych kostolov dost "depky". A to si myslim, ze to este zvladali relativne lepsie. Nemaju problem dodrziavat vsetky zakazy, ale hned ako sa kostoly otvorili aj ked s prisnymi obmedzeniami (a omse pre seniorov), tak isli. Pre nich to je nieco ako psychohygiena a ta je pre zdravie tiez dolezita.
Nemam ziadne cisla, ak to je riziko, nech su zatvorene, ale ak to v konecnom dosledku bude len deptanie starych ludi, tak nech radsej s obmedzeniami funguju.


mvrht
mvrht | 29.9.2020 14:03

Alt: no nemaju to lepsie vesmirnelide ovecky, ked im staci v klude domova citat zdelenia astara serana a mat otvorenu komunikacnu cakru? Toz, to je tak, ked si niekto na psychohygienu vyberie nespravnu sektu...


XX
XX | 29.9.2020 14:10

myslim, ze ako psychohygienu mozu mat prechadzky parkom, prospeje to zdraviu viac ako navsteva kostola. Ale chapem, ze mozu mat s tym urcity problem.. ale co maju povedat ti, ktori pocas korony pokrachovali, prisli o financny prijem, pracu, stat ich nepodrzal .. myslim, ze porovnavat zdeptanie z toho ze nemoze ist do kostola, ale moze si omsu pozret v TV s tym, co prezivaju ludia, co prisli o ptijem, zamestnanie, maju dlhy, lebo hypoteky a maju si veselo stastne zit dalej, aj ked stat na nich serie


XX
XX | 29.9.2020 14:44

nepochop, vidim, ze si to nepochopil. Nik tu nejde odoberat cirkvam financie. Ale mohlo by sa to brat ako impulz na diskusiu k odluke cirkvi!


mikchalus
mikchalus | 29.9.2020 22:13

XX: velmi spravne.


register
register | 30.9.2020 09:00

xx: nepochop toho uz ponepochapal viac ako dost :D


tlcko
tlcko | 30.9.2020 09:49

Ak veriaci sa zvládajú pomodliť doma, tak aj rambovia si môžu pocvičiť doma a nákupní maniaci nakúpiť cez internet doma. Ta ne?

Zrušme vlaky, busy, električky a začnime chodiť autami, ktoré budeme parkovať na električkových tratiach a bus zastávkach. Verejná doprava je riziková, tam sa ľudia tlačia.
Zavrime reštiky, tam sú ľudia bez rúška. Navariť si môžete aj doma.
Zavrime bary, tam sú ľudia bez rúška. Naliať si môžete aj doma.


mikchalus
mikchalus | 30.9.2020 13:32

nepochop: presne, kvoli silnejsiej chripke (ktorou uz korona v tejto faze je) sa likviduje uplne vsetko. ZBYTOCNE.


XX
XX | 30.9.2020 13:40

Mikchalus, neviem ako ty, ale mne nik nazatvoril pracu, musim do nej nadalej chodit, takze sa nelikviduje vsetko. Zbytocne to nie je, experimentalne to otestovali na jar Taliani, Briti, USA a mnohe ine krajiny, myslim, ze nepotrebujeme testovat, co otestovali pred nami a nefungovalo to. Opatrenia maju svoj vyznam.


tlcko
tlcko | 30.9.2020 14:07

@nepochop, samozrejme písal som to zjavne nadnesene :) Ale ako sa hovorí "pre všetkých by mali byť rovnaké pravidlá"... nie že jedných zavrieme a iných nie.


DaphneMoon
DaphneMoon | 30.9.2020 23:31

Pri speve je riziko prenosu mega velke. Je neprijemne, ze biskupi namiesto hladania schodneho riesenia zareagovali ako hnupi.

A este je tu taky fakt, ktory sa neda zapriet a ktory, ci chces ci nechces, ma svoju vahu, a to je ekonomika. Docasne zatvorenie kostolov a modlenie sa doma/online ekonomiku nema na ekonomiku ani zdaleka taky vplyv, ako by malo zatvorenie obchodov/sportovisk na rovnako dlhy cas. A znovu pripomeniem to spievanie, ktorym sa siri virus mega rychlo, a vekovku, ktora je zhodou okolnosti najzranitelnejsia.


tlcko
tlcko | 1.10.2020 09:16

@DaphneMoon prečítaj si prosím https://www.tkkbs.sk/showpage.php?name=korona_semafor prvý odstavec červenej zóny. Hlavne tú časť o čítaní.
Si myslíš, že RKC po ničom inom netúži, len aby sa po kostoloch šíril Covid?

Bary a športoviská nie sú ťahúnmi ekonomiky, ani neprodukujú nič reálne, ak sa chceme baviť o ekonomike.


Omega
Omega | 1.10.2020 09:50

XX, máš rada nahrážky a komenty proti cirkvi a Bohu. Aj výsmech.

Ak by Cirkev neexistovala, bol by svet lepším?

S tou rovnosťou aj ja súhlasím.


XX
XX | 1.10.2020 10:05

Doteraz su oblasti, kde ludia nepoznaju ziadnu cirkev. Je velmi narocne konstatovat, ci ziju v lepsom svete. V niecom ano, v niecom nie. Urcite ziju v udrzaelnejsom svete.

Ak by Cirkev neexistovala, neboli by kriziacke vypravy, neupalovali by sa carodejnice a ini, ktori sa cirkvi nepacili. Nepredavali by sa odpustky, netrpeli by mnohi knazi v celibate .. uprimne, ked sa pozrieme do historie katolíckej cirkvi, je tam celkom dost negatívnych aspektov. Netvrdim, ze nerobili aj dobre veci a robia ich aj dodnes. Ale uprimne, myslim si, ze dobre veci sa daju konat nezavisle od cirvi, vieroviznania.. v mojom okoli su neveriaci tolerantnejsi k inakosti ako ti veriaci.


XX
XX | 1.10.2020 10:11

tlcko, bary, restauracie nie su sice tahacmi ekonimiky, ale v gastre robi celkom vela ludi .. a uz prvu vlnu a opatrenia vlady niektori nerozchodili ..takze tu je velky rozdiel, ci zatvoris prevadzka, kde robia tisícky ludi a su odkazani na daky financny prijem. Tato vlada ich moc nepodrzala. A potom si vezmime kostoly, kde ked budes mat omse bez ludi, tak nik financne nebude trpiet, nebudu tisícky ludi bez prace, ktori nasledne budu mat existencne problemy, lebo nie kazdy Slovak ma urobene rezervy na xy mesiacov bez prijmu. Kdezto tomu kanzovi nik nestopne prijem, ma ho fixne dany, ci budu omse cez online prenos, alebo pridu ludia do kostola. Myslim, ze je to celkom velky rozdiel.


Alt
Alt | 1.10.2020 10:23

XX ak by cirkev nebola, tak by sa nasla ina zamienka na to vsetko zlo co cirkev pachala. Ja si nerobim iluzie o zlych ludoch, ale vadi mi ked cirkev sa od zla nedistancuje a pokrytecky sa tvari ze zastresuje len to najlepsie a je nebodaj etalonom dobra. Vid sucasne bagatelizovanie a tutlanie pedofilie knazov, koketovanie s fasistami v mene "dobra" a podobne. Nehovoriac o tom, ze sa doslova seru do zivota ostatnym a tvrdia ze oni len chcu ist prikladom.


Alt
Alt | 1.10.2020 10:31

Nabozenstvo v principe nie je zle. Vid krestavstvo - ma fakt pekne idei, len ta cirkev to stale kazi.


tlcko
tlcko | 1.10.2020 10:52

@xx, neveriaci nepochopí prečo sú pre veriach také dôležité kostoly. Keby neboli také dôležité, tak sa proste nestavajú ani neudržiavajú.

Keď sa bavíme o ekonomike, prečo už vynechávame bary a športoviská? Lebo tu nejde o ekonomiku, niekto si nevie predstaviť neísť v nedeľu do kostola iný zase na futbal/hokej.. ja osobne sa nebránim dať na všetko rovnaké paravidlá: aj bary, kostoly, športoviská. Buď všade prísne reštrickie alebo všade zavreté, aj keď bary sú z toho najhoršie.

Väčšina mojích kolegov si na homeoffice objednáva jedlo z tých reštaurácií a nepotrebujú chodiť do nich. Tiež majú obavu, aby sa tam nenakazili. Zamestnávateľ nás vyslovene žiada nechodiť do officu a keď sme tam, tak aby sme sa nechodili stravovať do foodcourtu v OC. Proste reštaurácia je pre mňa rizikovejšia, ako kostol.

Všetky reštrikcie sa robia kvôli zdraviu najslabších. Ale u reštaurácií ideme robiť výnimky, lebo ekonomika? Tak kašlime na všetky reštrikcie, lebo ekonomika. Ak jediným zdrojom nákazy zostanú reštiky, tak pôjdem ekonomika ešte viac do zadku.


XX
XX | 1.10.2020 10:53

Alt, vystizne si to napisal oba posledne prispevky, suhlas!


nepochop, ono kazde nabozenstvo ma v sebe aj pekne aspekty, nemozeme im vsetko zazlievat.. varili pivo v klastoroch ;-) aj vzdelanie v urcitom obdobi bolo ich zasluha ... nie je vsetko cierno-biele, sem tam to ma aj duhovy odtien :D


DaphneMoon
DaphneMoon | 1.10.2020 22:26

Este by som dodala, ze sportoviska nie su len stadiony a futbalove/hokejove zapasy. Ja chodim na jogu, tajci, 2 kurzy tanca a kalisteniku. Na sportoviska. So mnou tam chodi vela dalsich ludi, ktori chcu mat zdrave telo a citit sa vo svojim tele dobre. A teda ludia, ktori tie sportove aktivity vedu, su tam zamestnani a tiez su cinni v ekonomike a nie je ich malo...


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader