chromozom

XX | XX

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
chromozom
Kiez by
 
gimli
gimli | 20.9.2019 19:03

"Milujem" taketo pasivne agresivne ateisticke komentare. Hlavne, ze vacsinou na hony pachnu pokrytectvom. Napr. ako aj tento. Co keby som si zelal v podobnom duchu, kiezby vsetci co sa povazuju za ateistov a agnostikov, venovali tolko lasky, ucty a prostriedkov Zemi, kolko venuju veriaci ludia bohom v ktorych veria.


Lodovik
Lodovik | 20.9.2019 21:40

Jeej, uz par tyzdnov tu nebola dobra ohniva nabozenska diskusia. Opat si raz budeme moct vzajomne ponadavat kvoli niecomu inemu ako politika.


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 20.9.2019 23:21

Nepoznam nabozenstvo ktore by neucilo k ucte ku vsetkemu stvoreniu, teda k celej prirode celemu vesmiru, takze ak by sme podla viery skutocne zili venujeme sa sucasne rovnakou mierou aj zemi. Nemienim sa Lodovik hadat, ale cely ten prispevok je viac absurdny ako vtipny. Je to na kazdeho svedomi, ci berie svoju vieru vazne, to sa neda zmerat, otazka je ako to ale potom maju vyriesene ateisti, im nikto nekaze riadit sa svedomim, dokonca nieco ako svedomie povazuju za vymysel rovnaky ako cokolvek duchovne.


macska
macska | 21.9.2019 14:46

Alli baba a XL výtržníkov: ale ak Boh stvoril človeka nedokonalého, a stvoril ho podľa seba, tak Boh je nedokonalý


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 21.9.2019 15:04

A mozno toho cloveka len nestvoril bohom. Co dnesny homo liberalicus dako stale nedokaze stravit. Prave pred asi troma dnami mi jeden presne toto povedal, "Ja nepotrebujem Boha naco by mi bol aby ma obmedzoval, ja som si sam bohom!" Tak potom amen s celou planetou. Matka Tereza to povedala velmi vystizne "Svet ma dost bohatstva nasytit vsetkych chudobnych ale nema dost na nasytenie bohatych.


tmiro
tmiro | 21.9.2019 18:31

Ja som spravodlivý.
Neznášam ľudí rovnako, či už sú iného náboženstva alebo politického názoru.
Ali, matka Tereza bola riadna sviňa.
A samozrejme že svedomie je výmysel, veď nevymyslel ho napr Boh?
No a ako to máme vyriešené my ateisti (aj keď to že som neuveril žiadnemu náboženstvu vraj neznamená že som ateista)?
Jednoducho ja verím v dobro a spravodlivosť a riadim sa svojim (vymysleným) svedomím.
Dokonca to považujem za oveľa lepší koncept ako majú ľudia, ktorých pred konaním zlá zdržiava iba strach z trestu od naprirodzenej bytosti.
No a keďže si uvedomujem, že žiadne dobro ani svedomie neexistuje, že nie je absolútnou iba relatívno, tak to moje naivné a nezmyselné konanie je možno moja viera. Akurát že má za ňu nikto neodmenuje sľubmi posmrtneho zivota.


Nathanael
Nathanael | 23.9.2019 13:25

tmiro: vidíš, vôbec si to nepochopil... minimálne kresťanstvo učí, že konať dobro máme nie zo strachu, ale z lásky k Bohu... :)


Rudolf Dovicin
Rudolf Dovicin | 23.9.2019 19:50

Alli, Biblia káže podmaniť si všetko živé na Zemi, to je presný opak úcty.
A väčšina kresťanov sa tak aj správa.
František z Assisi bol extrémne ojedinelá výnimka.
Najhorší je tupý príkaz: "Naplňte Zem!", ktorí chcú naplniť doslova.


Nathanael
Nathanael | 24.9.2019 08:43

Rudolf Dovicin: Záleží na tom, ako vnímaš význam slov podmaniť si a panovať. Pod nánosmi histórie to má negatívny nádych, ale biblický obraz panovníka ako Božieho služobníka je iný. "I vzal Pán, Boh, človeka a umiestnil ho v raji Edenu aby ho obrábal a strážil" (Genezis 2, 15). Človek má byť obrazom Boha. A teda sa má o to, čo mu bolo zverené, starať, ako dobrý správca.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader