chromozom

XX | XX

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
chromozom
počkajte si Zdroj: facebook
 
| 28.7.2020 14:43

Áno, áno, treba ten strach ludí neustále prikrmovať. Ešte by sa prestali báť ... a čo potom ?
Chorích nie je ani jedno promile. Šírenie je veľmi pomalé a u väčšiny ludí sa choroba ani neprejaví. Prečo tá neustála panika ?


aaa
aaa | 28.7.2020 14:57

Neberte ľuďom právo báť sa. Právo na hlúposť. Deťom právo pracovať. Kameňom právo čudovať sa.


leader
leader | 28.7.2020 15:26

cize tie preplnene JIS-ky v severnom taliansku boli fake?


Alt
Alt | 28.7.2020 15:41

To rusko je fakt brutalny zasah do slobody a to len kvoli nejakemu sopliku a chripocke ...
Sirenie je "velmi pomale" aj vdaka ruskam.
Spanielsko uz ma opat cez 2000 novych pripadov denne.
Ved chod na nejaku Covid party. Najskor ju prezijes a potom mozes frajerit este viac ... a mozes to ist potom porozpravat rodicom aj starkym.
Slovakov serie ze tu nikto neumiera ...
Infekcnost Covidu sa nezmenila. Fakt si myslis, ze nase zdravotnictvo zvladne nekontrolovany narast nakazenych a nasledne chorych?
Nebezpecenstvo je prave prudka infekcnost a to ze statistika nepusti.


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 28.7.2020 16:42

Napísalo sa o "splíku" a "chrípočke" na weboch:

Ochorenie COVID-19 môže vo vážnych prípadoch spôsobiť abnormality na srdci, ktoré narušujú jeho schopnosť pumpovať krv a môžu viesť až k zlyhaniu orgánu. Poukazuje na to štúdia lekárov z Edinburskej univerzity, ktorí skúmali ultrazvukové snímky srdca viac ako 1 200 pacientov zo 69 krajín sveta s vážnym priebehom ochorenia a u 55 percent z nich zistili problémy so srdcom. Každý siedmy mal pritom známky „vážnych abnormalít“.
U viac ako tretiny pacientov snímky ukázali poškodenie srdcových komôr, tri percentá prežili infarkt a ďalšie tri percentá mali zapálené srdcové tkanivo. Väčšina z pacientov pred echokardiografickým vyšetrením nemala žiadne známe srdcové choroby.

Až desaťtisíce ľudí môžu mať po prekonanej infekcii spôsobenej koronavírusom trvalo poškodené pľúca. Varujú pred tým britskí lekári, ktorí sa stále častejšie stretávajú s prípadmi, kedy pacienti aj po vyliečení z choroby COVID-19 majú ďalej vážne dýchacie ťažkosti. Röntgenové snímky u niektorých vyliečených pacientov ukázali zjazvenie pľúc, ktoré môže byť počiatočným štádiom pľúcnej fibrózy.

Možné dlhodobé zdravotné následky, ktoré by nový koronavírus priniesol, by mohli na dlhé roky zaťažiť zdravotné aj sociálne systémy. Výsledky štúdií, ktoré boli zamerané na menšie skupiny pacientov ukázali zhoršenie funkcií pľúc, srdca či pečene.


Alt
Alt | 29.7.2020 08:19

Respirator je take lepsie "rusko", asi mas na mysli plucny ventilator.


gdosi
gdosi | 30.7.2020 09:40

Ešte by som rád zdôraznil jeden údaj. Úmrtnosť na Covid je cca 6%. Ak to počítame z počtu vyliečených, nie z počtu nakazených. A 6 % je nepekne vysoké číslo.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader