chromozom

XX | XX

chromozom
Omeskanie Zdroj: Facebook
 
gimli
gimli | 27.7.2020 08:13

Paci sa mi tento priklad. Ale asi z ineho dovodu ako si mysli autor. V Holandsku schvalili sobase osob rovnakeho pohlavia napriek tomu, ze nikde na svete zlegalizovane neboli.

Holandania sa rozhodli neriadit ss tym, co robia ine krajiny, ale spravili to, co povazuju za spravne. To, ze vacsina krajin nieco robi nepovazujem za argument, ze je to dobre.


Vara
Vara | 27.7.2020 08:36

Ak by dnes Slovensko začalo kolonializovať nejaké uzemie rozvíjajúcej sa krajiny, tak by sme za Holandskom zaostávali 425 rokov.


perez
perez | 27.7.2020 08:37

súhlasím. že to nie je argument, keď niečo väčšina robí alebo nerobí. Ale zároveň je dobré sledovať druhých a skúmať, či nie sú dobré dôvody prečo niečo robia alebo nerobia. To je základný prvok spoločenstva a jeho progresu. Nemusíš pracne zakaždým vymýšľať nové veci, ak ich už pred tebou niekto vymyslel. Rovnako tak nemusíš opakovať omyly.
Niekedy je dobré byť odvážny urobiť niečo, čo nikto nerobí. Inokedy môže byť ale hlúpe niečo odmietať len preto, aby som si dokázal svoju nezávislosť a rozdielnosť voči ostatným.
Rozoznať, kedy sa inšpirovať druhými a kedy ísť proti prúdu,je dosť slušná výzva :)


bezmenny
bezmenny | 27.7.2020 08:49

Ako vtip to nie je zle, len je to akurat trochu nekorektne... Samotni holandania nie su hrdi na niektore useky svojej historie, ako otrokarstvo atd. Taktiez ani legalizacia niektorych drog ci erotickych sluzieb nevysla tak ako ocakavali -> sex & drogovy turizmus. Asi nikto netuzi po tom aby mu do krajiny chodil zrovna takyto typ "typ turistov". V case ked tieto krajiny boli vrocholovo progresivne a kapitalisticke a generovali neumerne bohatstvo na ukor inych, tak slovensky narod sa snazil len o zlepsenie svojho postavenia v Uhorsku... cize ak niekto mal kapital na to aby staval svetove lodstvo, my sme nemali ani vlajku co by sme si na plt zavesili... to je kusok ina startovacia linia. A ano, veci sa vyvijaju a niektore priklady ukazuju, ze treba pockat na zlatu strednu cestu... ako turista uz marisku v amsterdame nekupis atd. Registracia partnerstiev na priradenie zakladnych prav je rozumna vec pre vsetky skupiny obyvatelstva... ale sobas to zrovna byt nemusi. Je to paradox dnesnej doby - ludia co sa mozu sobasit tak nerobia a potom ak to spravia polovicka z nich sa rozvedie. A ti co sa nemozu sa chcu... neviem ci su si isty ze rozumeju co chcu, ale tak nejaka forma partnerstva by tu byt mohla.


salamoon
salamoon | 27.7.2020 09:40

tych 400 rokov je trosku prehnane, nie? alebo je to referencia na tie spomenute kolonie? :P


madafaka
madafaka | 27.7.2020 13:00

naskok vdaka koloniam? svjaciari, svedi, fini mali kolonie? o tom to nebude. My sme si zvolili komunistov, tam nastal rozvrat v mysleni ludi. A preto musi viacej generacii sa vystriedat, aby kazdy pochopil, ze kazdy sa ma postarat v prvom rade sam, a nie stat.


moses
moses | 27.7.2020 13:19

Cisto iba komunistami to nebolo, kedze predtym sme zas boli sucastou Nackov. Predtym zas R-U. Stale sme boli iba niecia kolonia. Skor by som si bral priklad z Juznej Korei, kde sa im tam postupne prehnali Cinania, Japonci a Severokorejci a napriek tomu je to vyspela krajina na leveli, na ktory asi len tak nedosiahneme. Slovak by totiz musel byt trosku disciplinivanejsi.


XX
XX | 27.7.2020 13:42

Priklad si mozeme brat aj z Estonska, rovnako boli utlacani Matickou Rus, byvala postkomunisticka krajina. Kde su dnes? A kde sme my? Neda sa donekonecna na historiu vyhovarat, vsak si ju tvorime sucastnymi rozhodnutiami.


tmiro
tmiro | 27.7.2020 14:39

Holanďania zjedli svojho premiéra, aj v tomto za nimi meškáme.

A pokiaľ ide o náskok. Vraví sa, že Rusko zaostalo za svetom 100 rokov pri podruci Zlatej Hordy. Nie som si istý, či to bolo iba 100, lebo aj my sme oproti svetu zaostali pri tatarskom nájazde a potom pri tureckej okupácii a oni sú iba za nami 100 rokov a nie ešte za svetom...


suse
suse | 30.7.2020 08:49

Kolko bude meskat Polsko? Asi 2000 rokov.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
SkryĹĄZatvorit reklamu
loader